Deli2go-tonijnsalade MSC-gecertificeerd

By 6 april 2016Algemeen

Tonijn is op veel plekken in de wereld een bedreigde vissoort. Daarom is in de deli2go-tonijnsalade alleen duurzaam gevangen tonijn uit de Malediven verwerkt. De visserij waarmee deli2go samenwerkt is zelfs bekroond met het keurmerk voor duurzame visserij, het MSC-certificaat.

Veel bevolkingsgroepen in de wereld die aan de kust wonen zijn afhankelijk van kleinschalige visserij. Eén van deze visserijgemeenschappen die de wereld het goede voorbeeld toont, is de tonijnvisserij in de Malediven. Deze vissers vangen de tonijn langs de kusten met een hengel en een haak. Deze duurzame methode levert een prachtig product op, waarmee vervolgens voor deli2go een heerlijke tonijnsalade wordt gemaakt. De visserij waarmee deli2go samenwerkt op de Malediven is vorig jaar zelfs bekroond met het keurmerk voor duurzame visserij, het MSC-certificaat.

Blauwe logo
De MSC (Marine Stewardship Council) is het enige wereldwijde en onafhankelijke label voor duurzaam gevangen vis dat voldoet aan de richtlijnen van de Wereldvoedselorganisatie van de Verenigde Naties (FAO) voor visserijcertificering en de ISEAL Gedragscode voor het Zetten van Sociale en Milieustandaarden. Het MSC-keurmerk is het meest betrouwbare label waaraan je duurzaam gevangen vis herkent. Het MSC-keurmerk is terug te vinden op de visproducten in het assortiment van deli2go en staat er onder meer garant voor dat de tonijn die wordt gebruikt in de deli2go-tonijnsalade komt uit een gezonde vispopulatie (waar genoeg vis van is) en op een verantwoorde manier is gevangen (geen bijvangst/geen bodemschade).