Vegetarisch genieten met tomaten ciabatta met groenten

By 6 april 2016Maandbroodje
Vegetarisch genieten

Nederland eten vaker vegetarisch. Iets waarop deli2go inspeelt met een divers assortiment voor iedereen. Daarbij staat deze maand een tomaten ciabatta met geroosterde groenten centraal.

Nederland telt ongeveer 750.000 mensen die vegetariër zijn. In België ligt het aantal veel lager. Ongeveer 2 procent van de bevolking geeft aan vegetariër te zijn, dit komt overeen met ongeveer 210.000 mensen. Het land met de meeste vegetariërs is ongetwijfeld India: dertig procent van de Indiase bevolking is vegetariër. Dat komt neer op ongeveer 310 miljoen mensen ofwel ongeveer 5 procent van de wereldbevolking.

Redenen
Verschillende vegetarische dieetvariaties worden gekozen om verschillende redenen, afhankelijk van leeftijd, geslacht, religie, opleidingsniveau en gezondheidsopvattingen. Uit een studie onder Nederlandse vegetariërs blijkt dat het hoogste aantal vegetariërs, 46 procent, een vegetarische voeding kiest om gezondheidsredenen en 12 procent wordt beïnvloed door familie en/of vrienden.

Tomaten ciabatta
Maar de wat de reden ook is, deli2go is altijd het adres voor de vegetariër. Zeker deze maand, waarin een tomaten ciabatta met heerlijk geroosterde groenten op de menulijst staat. Kom langs en proef hoe lekker een vegetarisch broodje kan zijn!