Nieuws! Deli2go kiest voor thee van Mevrouw Cha

By 20 december 2016Geen categorie
Thee van Mevrouw Cha

Nieuws! Deli2go kiest voor thee van Mevrouw Cha. De ‘Mevrouw Cha’ die er op bezielende wijze leiding aan geeft is de enthousiaste jonge vrouw Linda Appelman (Cha is het Mandarijnse woord voor thee). Gasten van deli by Shell en deli2go-bakkerijen kunnen sinds kort genieten van heerlijke thee die zij zelf in verschillende werelddelen heeft ‘ontdekt’.

Thee wordt steeds belangrijker in de categorie warme dranken. Dat merk je bijvoorbeeld als je in een goed restaurant een theekaart krijgt als je om thee vraag. Bij een aantal Shell-stations is nu ook kwaliteitsthee verkrijgbaar, losse thee van Mevrouw Cha. Om deze heerlijke thee goed zichtbaar te maken en mooi te presenteren, is een exclusief theemeubel ontwikkeld.

Missie
Linda Appelman is een overtuigende ‘thee-ambassadeur’. Voorheen heeft ze gewerkt als barista-, wijn- en theesommelier. Sinds vijf jaar is thee haar exclusieve passie. Haar missie is de Nederlander te laten genieten van ‘echte thee’. “In Europa laten wij een theezakje gemiddeld 18 seconden in heet water trekken. Laat je thee of infusies zoals rooibos minimaal een kwartier trekken, dan heb je een drank.” Er wordt gesproken van infusies als voor een ‘thee-achtige’ drank andere planten dan de theeplant worden gebruikt. Thee met bijmengingen van vruchten of kruiden worden ook infusies genoemd.

Infusies
In China, Rusland en Zuid-Afrika heeft Linda Appelman plantages bezocht. Ter plekke selecteert ze de beste thee en infusies. Bij deli by Shell’s en deli2go’s kunnen gasten kennis maken met deze kwaliteitsthee. De samenwerking met Shell en foodpartner Bakerstreet smaakt wat haar betreft naar meer: “Ze kiezen voor kwaliteit en producten met een verhaal.” Zo kunnen gasten ontdekken dat thee meer is dan gekleurd water waar enkele seconden een theezakje in heeft gedobberd.