Succesmanager Alex Foppes: alle processen vlekkeloos laten verlopen

By 24 januari 2017Medewerkers, Meer dan Lekker
Alex Foppes

Hij is de olie tussen de raderen; hij zorgt dat alle operationele processen vlekkeloos verlopen en motiveert tussendoor ook nog eens de medewerkers. Over wie hebben wij het? Alex Foppes, de succesmanager van Shell-station Struik aan de A1 bij Holten. Een vraaggesprek met hem.

Een brutale vraag om mee te beginnen, wat is je leeftijd?
“Morgen, 25 januari, word ik 42 jaren jong.”

Wat zijn je hobby
“Leuke dingen doen met mijn gezin, voetballen en voetbal kijken. Mijn favoriete club komt uit Deventer, Go Ahead Eagles.”

Als je vijf kenmerken mag noemen die van toepassing zijn op jou, welke zijn dat dan?
“Rustig, bedachtzaam, collegiaal, benaderbaar en inspirator voor de groep, zo zegt onze specialist Karina altijd.”

Wat houdt de rol van stationsmanager in en wat zijn de werkzaamheden van een stationsmanager?
“Als stationmanager ben je vooral achter de schermen actief en zorg je dat alles soepel verloopt, zodat alle operationele processen vlekkeloos doorgaan. Dagelijks ben ik druk met de administratie, bestellingen doen, roosters maken, sollicitatiegesprekken voeren, nieuwe werkmethodes en acties overbrengen op de medewerkers en sparren met de medewerkers om dingen werkbaar te maken. Tussen dit alles door vergeet ik niet om de medewerkers op de werkvloer te motiveren en te zorgen voor een goede sfeer.”

Wat vind jij zo leuk aan je baan?
“Ik werk al zeven jaar bij dit station, en al 21 jaar bij Shell. Het is gewoonweg heel afwisselend, dynamisch en vooral uit het werken met mensen haal ik voldoening.”

Welke dingen zijn voor jou belangrijk in het werk?
“Plezier en doelen realiseren samen met het team. Daarnaast is een goede werksfeer essentieel voor mij.”

Wat maakt jouw locatie uniek?
“De gedreven en leuke medewerkers, die wat voor elkaar over hebben, maken deze locatie bijzonder. Het is ook één van de redenen dat wij de Meer dan Leuk in 2015 en de Meer dan Lekker campagne in 2016 hebben gewonnen.”

Wat doe jij eraan om jouw team met plezier naar het werk te laten gaan?
“Zorgen voor een goede sfeer, dat staat op de eerste plaats. Daarnaast is het belangrijk om initiatieven en ideeën vanuit de medewerkers te waarderen en toe te passen. En ik zingen niet tijdens het werk, haha.”

Heb je nog tips voor andere stationsmanagers?
“Zorg dat je onderdeel van de groep wordt en blijft.”

Wat is vogens jou het lekkerste product bij deli2go?
“Italiaanse bol Martino.”

Welk product zou jij graag aan het assortiment willen toevoegen?
“Broodje hamburger.”

Wat wil jezelf nog kwijt over jouw werk als stationsmanager op jouw locatie?
“Dat ik en het team uitkijken naar een nieuwe campagne. Daarin willen wij laten zien dat we nog kunnen verbeteren. “