‘Speltbol pastrami; een broodje voor iedereen’

De speltbol pastrami is één van de eyecatchers in ons zomerassortiment. De bedenkers van dit broodje, Ineke en Frida van het deli2go-team van Shell-station Haerst, zijn niet over één nacht ijs gegaan bij de ontwikkeling ervan, zo blijkt uit een gesprek met hen. “Gasten vonden ‘m zo lekker, dat wij dachten; dit zit wel goed.”

Het is zomer! Tijd voor een nieuw assortiment specials, zomerspecials. Wat te denken van een panini kipsaté of smoothie appel spinazie selderij? In het assortiment ook een hele speciale special, namelijk de speltbol pastrami die is bedacht door Ineke en Frida van het deli2go-team Haerst. Zij wonnen recent de broodjes battle, een interne wedstrijd van deli2go waarin medewerkers zelf hun favoriete broodje mochten ontwikkelen. De speltbol pastrami werd uiteindelijk door een deskundige jury als lekkerste beoordeeld.

Hoe zijn jullie te werk gegaan?
“Wij mochten ons broodje samenstellen uit een lijst met ingrediënten. Daarop stond bijvoorbeeld rosbief, maar ook patrami. En wij dachten, iedereen kiest vast voor rosbief. Daarom hebben wij voor pastrami gekozen, om ons te onderscheiden en omdat het gewoon superlekker is. Net als onze andere rundvlees-vleeswaren wordt ook de pastrami gemaakt van het vlees van het Natuurrund van deli2go. De pastrami is gekruid met traditionele pastrami kruiden. Vervolgens is deze langzaam gegaard, waardoor het een heerlijke structuur heeft.”

Hoe hebben jullie uiteindelijk het complete broodje samengesteld?
“We hebben best wel wat geëxperimenteerd. In eerste instantie combineerden wij de pastrami met knoflooksaus. Dat was toch niet helemaal naar onze tevredenheid, daarom hebben wij gekozen voor labneh. Dit is een romige yoghurtsaus, heerlijk in combinatie met de pastrami. Voor de frisse smaak hebben wij het broodje verder belegd met augurk en bosui. De rucola maakt het helemaal af.”

Hebben jullie het broodje vooraf nog laten proeven door gasten?
“Absoluut. En de reacties waren zo positief dat wij dacht, dit zit wel goed. Ze vroegen zelfs of wij het broodje ter plekke voor hen konden bereiden. Maar ja, zo ver was het toen nog niet. Nu gelukkig wel, dankzij de winst van de broodjes battle wordt de speltbol pastrami in alle deli2go-bakkerijen vers bereid voor gasten.”

Hoe gaan de verkopen?
“We zijn net gestart, maar de reacties zijn positief. Het is ook gewoon een heel toegankelijk broodje, ik kan niet bedenken waarom je dit niet lekker zou vinden. Alhoewel, smaken verschillen natuurlijk. Maar wij raden iedere gast van deli2go aan de speltbol pastrami een keertje te proberen.”