‘Het aardse van de jonge bladsla maakt het broodje pulled salmon af’

By 3 oktober 2017Geen categorie

Eyecatcher in het assortiment herfstspecials van deli2go is het broodje pulled salmon, die bedacht en samengesteld is door het deli2go-team van Shell De Kooi. Specialist Nico Perra vertelt erover.

“In vijf minuten hebben wij het bedacht”, lacht Nico. “Ik had namelijk al iets in mijn hoofd. Dus toen de vraag kwam of wij wilden deelnemen aan de broodjes battle, een interne wedstrijd van deli2go waarin medewerkers zelf hun favoriete broodje mochten samenstellen, was de keuze snel gemaakt.” Toch is er gaandeweg nog wel gesleuteld aan de samenstelling. “De gebruikelijke zalm werd pulled salmon. Dit is langzaam gegaarde en gerookte zalm, super smeuïg. En de zuivelspread is uiteindelijk citroenmayonaise geworden”, vertelt Nico enthousiast.

Passie
Hij heeft van huisuit de passie voor eten en drinken meegekregen. “Ik kom uit een echte Italiaanse horecafamilie, ik denk dat ik het daarom ook zo leuk vindt bij deli2go. Zeker als het gaat om dit soort zaken, om het zelf bedenken en samenstellen van unieke broodjes. Ik wist bijvoorbeeld dat het aardse van de jonge bladspinazie het broodje pulled salmon helemaal af zou maken. En dat is gebleken.” De gasten reageren volgens Nico namelijk superenthousiast op het broodje pulled salmon van De Kooi. “Dat is echt gaaf, daar doe je het met z’n allen voor.” De special is nog de hele herfst verkrijgbaar bij alle deli2go-locaties. Benieuwd waar de dichtsbijzijnde deli2go voor jou is? Kijk dan op onze locatiewijzer.