Lekkere producten met een verhaal van dichtbij

Lekkere producten met een verhaal van dichtbij. Daar gaan wij voor. Deli2go en deli by Shell zijn op pad gegaan bij boeren in Nederland en heeft een selectie gemaakt in de dieren die wij willen gebruiken voor onze producten. Hierbij staat een diervriendelijke, maar vooral een lekker product centraal. Dit betekent dat er alleen nog gewerkt wordt met dieren die onder andere meer leefruimte hebben en beter voedsel krijgen.

Natuurlijk hechten wij naast het welzijn van de dieren een grote waarde aan zo natuurlijk mogelijke producten. Wij hebben strikte eisen gesteld aan de producent. Bepaalde e-nummers en andere toevoegingen zijn niet toegestaan in onze producten. Zo zorgen wij ervoor dat u als gast kan genieten van diervriendelijke en zo natuurlijke mogelijke producten.

Met trots kunnen wij zeggen dat onze vleeswaren afkomstig zijn van dieren die een beter leven hebben en van Nederlandse bodem komen. Onze producten zijn nog lekkerder met zo min mogelijk toevoegingen.

18
Varkens per stal

Heerlijk wroeten, betere smaak

De Krull varkens van deli2go en deli by Shell leven in diervriendelijke wroetstallen. Een wroetstal geeft het varken de gelegenheid het natuurlijke wroetgedrag te vertonen.
In een wroetstal hebben varkens bovendien  meer bewegingsruimte dan in reguliere stallen en de dikke laag strooisel zorgt voor een comfortabel ligbed waar de varkens heerlijk op kunnen rusten en in kunnen wroeten. De leefruimte is in een wroetstal ook een stuk groter en de varkens krijgen veel daglicht. Als voedsel geven we de Krull varkens zo veel mogelijk granen die geteeld zijn in de regio. De mest van de varkens gaat vervolgens naar akkerbouwers waar de granen gekocht worden zodat er een kringloop ontstaat. Op deze manier bevorderen we de duurzaamheid.

Meer dan Lekker bij deli2go en deli by Shell
Het vlees van het Krull varken wordt gebruikt bij deli2go en deli by Shell in de ham, bacon, pulled pork, rookworst en gehaktbal.

Alle rust voor een heerlijke smaak

Bij deli2go en deli by Shell gebruiken we vlees dat afkomstig is van natuurrunderen en waddenrunderen. De Natuurrunderen van deli2go zijn uniek. Ons Natuurrund loopt namelijk zo veel en lang mogelijk buiten, krijgt veel vrijheid en de boer verbouwt het meeste voer zelf. Ze leven onder andere in Nederlandse natuurgebieden, waarbij het contact met mensen minimaal is. De runderen kunnen daardoor hun natuurlijke gedrag uitvoeren. Dit betekent dat ze in kuddes leven en de kalfjes gedurende de zoogperiode bij hun moeder blijven. Onze natuurrunderen zijn afkomstig van de zogenaamde vleesrassen. De natuurrunderen grazen in de natuur en lopen hier zo lang rond als mogelijk is. Dit heeft te maken met het soort natuurgebied waarin de natuurrunderen zich bevinden. Wanneer de natuurrunderen bijvoorbeeld in een drassig gebied lopen, kunnen zij minder lang buiten lopen dan wanneer ze zich op een droger natuurgebied bevinden. Afhankelijk van waar de natuurrunderen zich bevinden, lopen zij tussen de zes en elf maanden buiten. Deli2go en deli by Shell hebben deze Natuurrunderen specifiek uitgekozen, vanwege het betere leven. Het Natuurrund wordt verwerkt in onze Filet Americain, ossenworst, carpaccio, hamburger en gehaktbal.

Waddenrunderen.
Naast natuurrunderen gebruiken we ook vlees van waddenrunderen. Deze runderen worden voornamelijk gebruikt voor de productie van melk, maar ook voor de productie van rundvlees. Dit vlees wordt onder andere gebruikt voor onze gehaktproducten. De runderen grazen in het weidegebied van de wadden en lopen minimaal vier maanden buiten rond.

2
Koeien per hectare
10
Kippen per m2

Onze kip mag er welzijn

Hoeve kippen van deli2go en deli by Shell worden gehouden in stallen met overdekte uitloop. Door de rustige groei en ontwikkeling zijn de kippen aantoonbaar sterker en gezonder waardoor het gebruik van antibiotica tot een minimum kan worden beperkt.
Ook liggen in de stallen strobalen die voor de nodige afleiding zorgen. Hierdoor hebben de kuikens altijd de beschikking over ruwvoer. Daarnaast wordt dagelijks graan gestrooid, waardoor de activiteit en het natuurlijke scharrelgedrag van de kuikens wordt gestimuleerd. Binnen de stallen wordt verder rekening gehouden met een maximaal aantal kuikens per vierkante meter, zodat er altijd voldoende bewegingsruimte is voor de kuikens. Onze Hoeve kippen krijgen hierdoor ruim de tijd om in goede omstandigheden te groeien.

Meer dan Lekker bij deli2go en deli by Shell
De Hoeve kip wordt verwerkt in onze kipfilet en kipgrillworst. De kipgrillworst wordt gemaakt van kippendijen. Zo worden meer delen van de kip gebruikt dan alleen de kipfilet, waardoor minder kippen nodig zijn. Dit komt de duurzaamheid ten goede.

Goed, Beter, Beet

Onze tonijn is MSC gecertificeerd. Dat betekent dat onze tonijn op een verantwoorde wijze is verkregen uit een gezonde populatie. Onze tonijn wordt gevangen door onze collega’s in de malediven, een groep eilanden in de Indische oceaan. Ze vangen de Skipjack tonijn met de hengel, vis voor vis, één voor één. Hierdoor is er geen bijvangst: duurzamer kan het niet.

Meer dan Lekker bij deli2go en deli by Shell
De skipjack tonijn die gevangen wordt in de Malediven wordt verwerkt in onze tonijnsalade. Hoewel de meeste tonijnsalades een tonijnaandeel tussen de 40%-45% hebben, heeft onze tonijnsalade ruim 60% aandeel.

1
Vis per keer
180
Dagen per jaar buiten

Echte kaas komt uit de Beemster

Loeiende koeien zijn blije koeien! Beemster kaas wordt gemaakt door een kleine boerencoöperatie in de Beemster polder. De koeien worden extra goed verzorgd en ze lopen gemiddeld 180 dagen per jaar minimaal 10 uur per dag buiten.

Beemster kaas is een zuivelproduct en wordt gemaakt op een ambachtelijke manier met 100% Noord-Hollandse weidemelk. Zo roeren we de wrongel nog met de hand en krijgt de kaas rustig de tijd om natuurlijk te rijpen op houten planken. En dat allemaal, van grasspriet tot kaas, zo duurzaam mogelijk.  

Meer dan Lekker bij deli2go en deli by Shell
De kenmerkende smaak van Beemster kaas komt goed tot zijn recht op het deli2go en deli by Shell-brood. De milde jonge kaas en pittige, oude kaas van Beemster worden gebruikt voor onze dagelijkse bereidingen.

Het deli2go- en deli by Shellbrood vindt zijn oorsprong in Italië. In Milaan om precies te zijn. De bakkers daar vallen terug op eeuwenoude tradities en gebruiken unieke technieken om te komen tot het beste resultaat: rustiek brood met een dunne krokante korst, een open kruim en een heerlijk aroma.

De basis van het deli2go- en en deli by Shell-brood is de biga, ofwel het deeg. Hiervoor worden alleen de natuurlijke ingrediënten water, bloem, droge gist en zout gebruikt. Ingrediënten van absolute topkwaliteit. Het deeg krijgt 16 uur rust zodat het zich natuurlijk kan ontwikkelen. Het effect hiervan is groot. Het brood blijft langer vers en toch elastisch en de smaak is gebalanceerd, niet zuur. Het deli2go- en deli by Shell-brood wordt op de bodem van de oven afgebakken. Deze afbakmethode geeft het brood een dikkere en knapperige korst, een gekarameliseerde korstkleur en meer smaak.

Meer dan Lekker bij deli2go en deli by Shell
Eenmaal in de tankstations wordt het deli2go- en deli by Shell- brood kort afgebakken en belegd met heerlijke, eerlijke en verse producten, zoals oude kaas of zalm.

16
Uur rust om te rijzen