Lekkere producten met een verhaal van dichtbij

Lekkere producten met een verhaal van dichtbij. Daar gaan wij voor. Deli2go is op pad gegaan bij boeren in Nederland en heeft een selectie gemaakt in de dieren die wij willen gebruiken voor onze producten. Hierbij staat een diervriendelijke, maar vooral een lekker product centraal. Dit betekent dat er alleen nog gewerkt wordt met dieren die onder andere meer leefruimte hebben en beter voedsel krijgen.

Natuurlijk hechten wij naast het welzijn van de dieren een grote waarde aan zo natuurlijk mogelijke producten. Wij hebben strikte eisen gesteld aan de producent. Bepaalde e-nummers en andere toevoegingen zijn niet toegestaan in onze producten. Zo zorgen wij ervoor dat u als gast kan genieten van diervriendelijke en zo natuurlijke mogelijke producten.

Met trots kunnen wij zeggen dat onze vleeswaren een beter leven hebben en dat deze van Nederlandse bodem komen. Onze producten zijn nog lekkerder met zo min mogelijk toevoegingen.

18
Varkens per stal

Heerlijk wroeten betere smaak

De Krull varkens van deli2go leven in diervriendelijke wroetstallen. Een wroetstal geeft het varken de gelegenheid het natuurlijke wroetgedrag te vertonen.
In een wroetstal hebben varkens bovendien  meer bewegingsruimte dan in reguliere stallen en de dikke laag strooisel zorgt voor een comfortabel ligbed waar de varkens heerlijk op kunnen rusten en in kunnen wroeten. De leefruimte is in een wroetstal ook een stuk groter en de varkens krijgen veel daglicht. Als voedsel geven we de Krull varkens zo veel mogelijk granen die geteeld zijn in de regio. De mest van de varkens gaat vervolgens naar akkerbouwers waar de granen gekocht worden zodat er een kringloop ontstaat. Op deze manier bevorderen we de duurzaamheid.

Meer dan Lekker bij deli2go
Het vlees van het Krull varken wordt gebruikt bij deli2go in de ham, bacon, pulled pork, rookworst en gehaktbal.

Alle rust voor een heerlijke smaak

De Natuurrunderen van deli2go zijn uniek. Ons Natuurrund loopt namelijk bijna het hele jaar buiten, krijgt veel vrijheid en onbespoten eten.
Ze leven in Nederlandse natuurgebieden, waarbij het content met mensen minimaal is. De runderen kunnen daardoor hun natuurlijke gedrag uitvoeren. Dit betekent dat ze in kuddes leven en bijvoorbeeld ook zelf de kalven kunnen opvoeden. Door het natuurlijke eetgedrag groeit het Natuurrund ook langzamer dan een koe die op stal staat.

Meer dan Lekker bij deli2go.
Deli2go heeft deze runderen specifiek uitgekozen, vanwege het betere leven. Het Natuurrund wordt verwerkt in onze Filet Americain, ossenworst, carpaccio, hamburger en gehaktbal.

2
Koeien per hectare
10
Kippen per m2

Onze kip mag er welzijn

Hoeve kippen van deli2go worden gehouden in stallen met overdekte uitloop. Door de rustige groei en ontwikkeling zijn de kippen aantoonbaar sterker en gezonder waardoor het gebruik van antibiotica tot een minimum kan worden beperkt.
Ook liggen in de stallen strobalen die voor de nodige afleiding zorgen. Hierdoor hebben de kuikens altijd de beschikking over ruwvoer. Daarnaast wordt dagelijks graan gestrooid, waardoor de activiteit en het natuurlijke scharrelgedrag van de kuikens wordt gestimuleerd. Binnen de stallen wordt verder rekening gehouden met een maximaal aantal kuikens per vierkante meter, zodat er altijd voldoende bewegingsruimte is voor de kuikens. Onze Hoeve kippen krijgen hierdoor ruim de tijd om in goede omstandigheden te groeien.

Meer dan Lekker bij deli2go
De Hoeve kip wordt verwerkt in onze kipfilet en kipgrillworst. De kipgrillworst wordt gemaakt van kippendijen. Zo worden meer delen van de kip gebruikt dan alleen de kipfilet, waardoor minder kippen nodig zijn. Dit komt de duurzaamheid ten goede.

Meer dan Lekker bij deli2go
De Hoeve kip wordt verwerkt in onze kipfilet en kipgrillworst. De kipgrillworst wordt gemaakt van kippendijen. Zo worden meer delen van de kip gebruikt dan alleen de kipfilet, waardoor minder kippen nodig zijn. Dit komt de duurzaamheid ten goede.

Goed, Beter, Beet

Onze tonijn is MSC gecertificeerd. Dat betekent dat onze tonijn op een verantwoorde wijze is verkregen uit een gezonde populatie. Onze tonijn wordt gevangen door onze collega’s in de malediven, een groep eilanden in de Indische oceaan. Ze vangen de Skipjack tonijn met de hengel, vis voor vis, één voor één. Hierdoor is er geen bijvangst, duurzamer kan het niet.

Meer dan Lekker bij deli2go
De skipjack tonijn die gevangen wordt in de Malediven wordt verwerkt in onze tonijnsalade. Hoewel de meeste tonijnsalades een tonijnaandeel tussen de 40%-45% hebben, heeft onze tonijnsalade ruim 60% aandeel.

Meer dan Lekker bij deli2go
De skipjack tonijn die gevangen wordt door Ali wordt verwerkt in onze tonijnsalade. Het tonijnaandeel in onze tonijnsalade is 60%, de meeste tonijnsalades hebben een aandeel tussen de 40%-45%.

1
Vis per keer
120
Dagen per jaar buiten

Loeiende koeien zijn blije koeien

Beemster kaas is een zuivelproduct, gemaakt van 100% duurzame weidegang melk. De blauwe zeeklei onder het gras waar de koeien op grazen, zou wel eens het geheim kunnen zijn van het niveau en de smaak van de Beemster premium kazen.
Noem het ziltig, noem het eigenwijs of noem het smedig, uniek is het in elk geval! Beemster kaas wordt bereid volgens authentiek recept. Maar wat dit recept precies is…. alleen de kaasmeester weet het. Hij roert de wrongel handmatig en laat de kaas gelijkmatig rijpen. Het belangrijkste ingrediënt hierbij is geduld. Juist dit zorgt ervoor dat Beemster kaas de kenmerkende pure, zuivere smaak heeft.

Meer dan Lekker bij deli2go
De kenmerkende smaak van Beemster komt goed tot zijn recht op het deli2go-brood. De jonge kaas en oude kaas van Beemster wordt gebruikt voor onze dagelijkse bereidingen. Elk jaar is ook een tijdelijke special te verkrijgen met Beemster graskaas.

Lange Rijstijd, snel gesmeerd 

Het deli2go-brood vindt zijn oorsprong in Italië. In Milaan om precies te zijn. De bakkers daar vallen terug op eeuwenoude tradities en gebruiken unieke technieken om te komen tot het beste resultaat; rustiek brood met een dunne krokante korst, een open kruim en een heerlijk aroma.
De basis van het deli2go-brood is de biga, ofwel het deeg. Hiervoor worden alleen de natuurlijke ingrediënten water, bloem, droge gist en zout gebruikt. Ingrediënten van absolute topkwaliteit. Het deeg krijgt 16 uur rust zodat het zich natuurlijk kan ontwikkelen. Het effect hiervan is groot. Het brood blijft langer vers en toch elastisch en de smaak is gebalanceerd, niet zuur.
Het deli2go-brood wordt op de bodem van de oven afgebakken.  Deze afbakmethode geeft het brood een dikkere en knapperige korst, een gekarameliseerde korstkleur en meer smaak.

Meer dan Lekker bij deli2go
Eenmaal in de tankstations wordt het deli2go-brood kort afgebakken en belegd met heerlijke, eerlijke en verse producten. Oude kaas of zalm bijvoorbeeld. 

16
Uur rust om te rijzen